Adjika АДЖИКА Przyprawa gruzińska z papryki
Przyprawa bardzo aromatyczna
Przyprawa z papryki wyróżnia się niezwykłą ostrością i aromatem.
Przyprawa z papryki doskonale dopełnia smak zup, gulaszów, sałatek, a także wszelkich sosów (w tym pomidorowego i paprykowego) oraz dipów. Sprawdzi się także jako pikantna marynata do mięs i grillowanych warzyw (papryki, pieczarek).
Ostra pasta z papryki połączona z daniami z grilla, pieczonym mięsem, cukinią, bakłażanami, pulpetami, szaszłykami, makaronami, nachosami, frytkami czy pieczonymi ziemniaczkami doda idealnej ostrości przekąskom. Niezależnie, czy chcesz jej dodać do potraw mięsnych, czy wegetariańskich: zwykły pikantny ketchup, ostawiamy na półkę, bo lepszym dopełnieniem ostrego smaku i aromatu jest właśnie przyprawa z papryki.
Składniki: czerwona papryczka chili, mielona niebieska kozieradka, sól, czosnek, mielona kolendra.
Waga: 15 g
Wartość energetyczna na 100 g produktu: 45.5 Kcal (190kJ)