Aronia liofilizowana

6,00 
W magazynie
+

ELENA KOLAGEN- ZDROWE PRZEKĄSKI, BIO SUPLEMENTY KOLAGENOWE

Aronia zawiera liczne minerały; wapń, magnez, żelazo, cynk oraz witaminy C i K. Witamina K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. Wapń jest potrzebny do utrzymania prawidłowego przekaźnictwa nerwowego.
Korzyści zdrowotne ze spożycia owoców aronii i produktów aroniowych związane są z ich bogatym składem i mogą być wielokierunkowe. Najlepiej przebadano rolę antocyjanin – ciemnoczerwonych barwników, obecnych też w czerwonym winie. Są silnymi antyoksydantami, skutecznie zwalczają wolne rodniki. Działanie ochronne antyoksydantów  polega głównie na hamowaniu procesów utleniania lipidów i białek, niwelują one stres oksydacyjny, który jest szkodliwy dla organizmu i przyspiesza procesy starzenia się. Bioaktywne związki aronii są szczególnie cenne w profilaktyce. Aronię można polecić zdrowym i chorym, osobom w każdym wieku, od dzieci po seniorów.

Można je używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych.

Zastosowanie owoców liofilizowanych aronii jako dodatek do:

  • musli śniadaniowe,
  • galaretki, kisiele, budynie,
  • zupy owocowe, zupy instant,
  • kompoty,
  • dania owocowe jarskie,
  • kuchnia turystyczna,
  • mleczarstwo: desery, desery ryżowe, kaszki smakowe, jogurty, serki homogenizowane, maślanki owocowe, serki smakowe, kefiry,
  • w cukiernictwie - ciasta smakowe, kremowe, puchary lodowe, deserowe, desery o osobliwej barwie i indywidualnym smaku, przyjemnym zapachu,
  • kaszki owocowe dla dzieci,
  • chipsy,
  • herbaty owocowe, ziołowe i lecznicze,
  • produkty dietetyczne 

 Waga produktu: 30g

Frakcja: połówki, cała