Czarna herbata z macierzanki|tymiankiem BEZ CHEMII Gruzja

20,00 
W magazynie
+

WAILZ ORYGINALNE PRODUKTY SPOŻYWCZE Z GRUZJI I ARMENII

Gruzińska Czarna Herbata Z Tymiankiem.

Naturalna herbata bez obróbki chemicznej.

Bez pestycydów.

BEZ DODATKU AROMATÓW.

Smak i aromat:

Gruzińska czarna herbata Manna o wyjątkowym smaku i tymianku ma wyjątkowy przyjemny aromat i silne działanie tonizujące. Mieszanka ma szczególny smak górskiego tymianku, który tworzy przyjemny aromat w filiżance.

Opis:

Przygotowujemy czarną herbatę Manna z tymiankiem z delikatnymi pędami herbaty zebranymi z ekologicznie czystych plantacji na wschodnich wyżynach Gruzji, a dzikie pędy tymianku zbierano w skalistych częściach górskich regionów Gruzji. Tymianek zebrał ręcznie podczas kwitnienia, który trwa dwa tygodnie. Następnie jest przetwarzany przez cykl technologiczny w taki sposób, że jego aromat nie zostaje utracony.

Gruzińska czarna z tymiankiem w torebkach

Przydatne właściwości, wpływ:

Czarna herbata z tymiankiem jest bogata w witaminy i minerały, takie jak wapń, żelazo i potas oraz witaminy A, B i C i jest naturalnym źródłem kwasu foliowego. Wzmacnia metabolizm, jest szczególnie przydatny dla komórek serca, nerek i mózgu i ma wiele innych korzyści zdrowotnych.

Tymianek ma działanie przeciwbakteryjne, gojenie ran, działanie uspokajające, rozszerzające oskrzela, działanie przeciwrobacze i wiele innych korzyści zdrowotnych. Reguluje metabolizm i jest przydatny dla osób z problemami z nadwagą. Herbata z tymiankiem jest skuteczna w leczeniu bezsenności, reumatoidalnego zapalenia stawów, chorób płuc, astmy i zapalenia oskrzeli. Codzienne stosowanie herbaty z tymiankiem pomoże ci wyleczyć lub uniknąć szumu w uszach, chronicznego zmęczenia, stwardnienia, fibromialgii, zawrotów głowy, reumatoidalnego zapalenia stawów itp.

Składniki: czarna herbata* – 80%, tymianek* – 20%; *produkt rolnictwa ekologicznego

Sposób parzenia:

W przypadku ekstrakcji użytecznych substancji z liści herbaty polecany w gorącej (100°C) wodzie 3-5 minut, ponieważ korzystne substancje wychodzą stopniowo z liści herbaty.

W ciągu pierwszych dwóch minut uwalniane są substancje aromatyczne, w mniejszych ilościach — taniny. Maksymalna ilość tanin, które sprawiają, że herbata jest gorzka i cierpka, osiąga od 4 do 5 minut.

Gruzińska herbata ma bardziej delikatny i aksamitny smak, ponieważ jest mniej tanin niż herbaty z krajów tropikalnych, można bezpiecznie parzyć ją przez pięć minut, w końcu uzyskać maksymalną ilość składników odżywczych i smaczną herbatę bez goryczy.

☕czas parzenia - 2-3 min

☕temperatura parzenia - 100°C

☕ilość - 1 sasz. / 100-150 ml

Opakowanie: 26 g (20 saszetkę)