Czarna herbata+liści borówki BEZ PESTYCYDÓW Gruzja

30,00 
W magazynie
+

WAILZ ORYGINALNE PRODUKTY SPOŻYWCZE Z GRUZJI I ARMENII

Herbata Czarna Z Liści Borówki.

Gruzińska Czarna Herbata Z Liści Borówki.

Naturalna herbata bez obróbki chemicznej.

Bez pestycydów.

BEZ DODATKU AROMATÓW.

Smak i aromat:

Czarna gruzińska herbata z liśćmi borówki ma wyjątkowy, przyjemny kwaśny smak. Ta herbata ma działanie tonizujące i jest korzystna dla zdrowia. Gruzińska czarna herbata z liśćmi borówki reguluje poziom cukru we krwi u pacjentów z cukrzycą.

Opis:

Przygotowujemy wysokiej jakości czarną herbatę z liśćmi borówki z delikatnymi pędami herbaty zebranymi z ekologicznie czystych plantacji w zachodnich regionach górskich Gruzji oraz dziko suszonych i skręconych liści borówki, zbieranych w górskich regionach Gruzji.

Liście borówki czarnej przechodzą specjalny cykl technologiczny, podczas którego zachodzi fermentacja. W rezultacie otrzymujemy produkt końcowy – czarną herbatę z jagodami.

Gruzińska czarna z liści borówki liściasta

Przydatne właściwości, wpływ:

Czarna herbata z liśćmi borówki zawiera przeciwutleniacze, aromaty, garbniki, kofeinę i witaminy P i C.

Kwas askorbinowy i karoten, które razem poprawiają widzenie. Jagody zawierają również nemertelline, znany jako insulina ziołowa, więc jagody są zalecane dla osób chorych na cukrzycę.

Charakteryzuje się silnym efektem tonicznym, szeroko stosowanym w celu kompensacji skutków biegunki, niedokrwistości i powstawania kamieni nerkowych.

Składniki: czarna herbata* – 70%, liść borówki* – 30%; *produkt rolnictwa ekologicznego

Sposób parzenia:

W przypadku ekstrakcji użytecznych substancji z liści herbaty polecany w gorącej (100°C) wodzie 3-5 minut, ponieważ korzystne substancje wychodzą stopniowo z liści herbaty.

W ciągu pierwszych dwóch minut uwalniane są substancje aromatyczne, w mniejszych ilościach — taniny. Maksymalna ilość tanin, które sprawiają, że herbata jest gorzka i cierpka, osiąga od 4 do 5 minut.

Gruzińska herbata ma bardziej delikatny i aksamitny smak, ponieważ jest mniej tanin niż herbaty z krajów tropikalnych, można bezpiecznie parzyć ją przez pięć minut, w końcu uzyskać maksymalną ilość składników odżywczych i smaczną herbatę bez goryczy.

☕czas parzenia – 2-3 min

☕temperatura parzenia – 100°C

☕ilość – 3 g / 150-200 ml

Opakowanie: 70 g.

Czarna herbata+liści borówki BEZ PESTYCYDÓW Gruzja Nazwa handlowa Czarna herbata z liści borówki

Wiele różnych pudełek z naszą piękną gruzińską herbatą, zebranych na najbardziej zachodnich plantacjach herbaty w wyjątkowym klimacie i obszarze geograficznym – Mengrelia i Guria, gdzie klimat łączy morze i góry