Kapusta ukiszona z imbirem, korzeniem łopianu i ziołami. Jedyna taka kapusta kiszona na rynku, ponieważ zioła zostały w niej ukiszone, a nie dodane do gotowej już kiszonki. Nikt w Polsce nie oferuje takiego produktu ze względu na trudności w jej przygotowaniu.
W kapuście kiszonej znajdują się dobroczynne bakterie probiotyczne, które korzystnie wpływają na mikroflorę jelit. Probiotyki zawarte w kapuście kiszonej wspomagają leczenie różnych chorób o podłożu immunologicznym. Łagodzą przebieg infekcji wirusowych, są także pomocne przy dolegliwościach jelitowych. Bakterie probiotyczne poprawiają procesy trawienia oraz zwiększają odporność organizmu. Regularne jedzenie kapusty kiszonej przyczynia się do odbudowy zdrowia i lepszego samopoczucia. Po kiszonki powinny także sięgać osoby z nadwagą oraz cierpiące na choroby serca.
Naturalnie kiszona kapusta z imbirem zawiera wiele innych ziół: kminek, lubczyk, czosnek niedźwiedzi, liście i owoce morwy białej, ziele angielskie, owoc jałowca, koper, oregano, estragon, kozieradkę, kolendrę, gorczycę, pieprz kolorowy, liść laurowy, bazylię, cząber, sól kłodawską. Kompozycja ma charakter nietuzinkowy, a wymienione wyżej zioła podkreślają nie tylko kwaskowatość kapusty, lecz czynią z tego pożywienia mieszankę pełną zdrowia.
Produkt naturalny, niepasteryzowany, bez konserwantów i jakichkolwiek sztucznych dodatków.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Wyprodukowano w Polsce przez: Gospodarstwo Rolne Grzegorz Śleziak
ul. Kolonia Prusów 118,
34-360 Milówka.