Oliwki z migdałami to kulinarna rewelacja! Zielone oliwki nadziewane ręcznie migdałami znane są w Polsce i lubiane już od pewnego czasu, możemy je spotkać w sieciowych sklepach, jednak jak to bywa z produktami z rodzinnych małych manufaktur nasze smakują zupełnie inaczej. Są pyszne, chrupiące bez octu i laktozy. Wspaniale nadają się jako przekąska - przystawka oraz dodatek do mięs i serów. To wręcz "czekolada" wśród oliwek.
Manzanilla to zupełnie inny gatunek niż Gordal Królewski, charakteryzuje się delikatnością w smaku z lekką nutą migdałów, jest średniej wielkości, ma okrągły kształt, mięsisty a zarazem lekki miąższ, małą pestkę. Manazanilla jest najbardziej znaną na świecie oliwką . Uprawia się ją głównie w Andaluzji w prowincji Sewilla.
W KochamOliwki.pl odkryjecie inny wymiar smaku tych zielonych oliwek - Manzanilla, słodko, chrupiąco i zdrowo!
NASZE PRODUKTY SĄ:
- bez oprysków chemicznych
- bez stymulatorów wzrostu
- bez modyfikacji genetycznej
- bez glutenu PRZECHOWYWANIE: oliwki przechowuj w lodówce (w zalewie) przez okres max. 3 tyg. od otwarcia. ZBIORY OLIWEK: zbiory z 2019r.
GATUNEK: Manzanilla
SKŁAD ZALEWY: oliwki Manzanilla nadziewane ręcznie słodkim migdałem, sól morska, woda.