Oliwki Verdial Delikat

Oliwki Verdial Delikat 

(opakowanie 250g - waga netto po odsączeniu)

24,75 
W magazynie
+

KochamOliwki.pl

Soczysta, delikatna w smaku, z pestką (dzięki której zachowane są wszelkie właściwości oliwki) wyczuwalna nuta tymianku w smaku i mała ilość soli sprawia, że nadają się one do "podgryzania" przed TV czy jako tapas na rodzinny stół.  

Oliwka Verdial  to odmiana z gatunku Hojiblanca. Gatunek lokalny, późno dojrzewający, najczęściej spotykany w obszarach Andaluzji (prowincje Malaga, Granada, Cordoba, Sewilla lub Huelva) i na południu (prowincja Extremadura Badajoz). Słodkość, delikatna skórka i soczystość pozwalają na wytłaczanie z nich wspaniałej oliwy z oliwek.  

Jeśli zasmakujecie w tym gatunku to uwaga - możecie spotkać kilka odmian takich jak:  

Verdial Badajoz Verdial Huévar Verdial Velez-Malaga Verdial z Catalayud Verdial Alcaudete Verdial Jaén  

KochamOliwki.pl odkryjecie inny wymiar smaku tych zielonych oliwek - Verdial, jakiej nie znacie, ciemnozielona, delikatna, bez wyczuwalnej soli...nic tylko próbować!  

NASZE PRODUKTY SĄ:

- bez oprysków chemicznych

- bez stymulatorów wzrostu

- bez modyfikacji genetycznej

- bez glutenu    PRZECHOWYWANIE: oliwki przechowuj w lodówce (w zalewie) przez okres max. 3 tyg. od zakupu  ZBIORY OLIWEK: zbiory z 2019r.

GATUNEK: Hojiblanca

SKŁAD ZALEWY:  zielone oliwki Verdial z pestką, tymianek, sól morska, woda, w której bardzo krótko są przechowywane.