Intensywna w smaku wędzona, mielona papryka, ostra lub łagodna, podnosi walory smakowe potraw, wspaniały zapach i niepowtarzalny smak podkreśla smak przyrządzanych potraw.
Wspaniale sprawdza się w polskich potrawach np. kwaśnica, bigos.
Firma Chili Trade utrzymuje tradycje uprawiania papryki w rejonie Wielkiej Niziny Węgierskie w Kalocsa.
Papryka do Europy przywędrowała wraz z odkryciem Ameryki pod koniec XV wieku. Przez setki lat Europejczycy uważali paprykę za roślinę jedynie ozdobną, a jej owoc za truciznę!
Jedynie Węgrzy rozkochali się w papryce, sprzyjający klimat, głębokie południowe słońce, odpowiednia ilość opadów, kwasowość gleby, wilgotność powietrza sprawiły, że papryka stała się podstawą kuchni węgierskiej i dobrą alternatywą dla pieprzu, przez co, jest nazywana też czerwonym pieprzem.
Chili trade, torebka papierowa 100 g
Przyprawa bez chemii!!!