NARSZARAB
Naturalny Sos granatowy.
Bez konserwantów, barwników i środków ulepszających.
Wykonane ze świeżych gruzińskich owoców.
Przepyszny sos z prawdziwych granatów.
Popularny na kaukazie sos z owoców granatu powstały poprzez skoncentrowanie soku z owoców granatu.
Sos ma konsystencję bardzo gęstą.
Granat - wzmacniają odporność, pomagają utrzymać pod kontrolą poziom cholesterolu, zawierają dużo witaminy C, niacyny i potasu. Są naturalnym źródłem polifenoli, które są antyutleniaczami, chroniącymi nas przed nowotworami i procesami starzenia.
Niemal te same zalety ma narszarab – tylko bardziej skoncentrowane.
Sos nadaje się do białych mięs, ryb, jako dodatek do deserów, ciast. Dobrze smakuje także w połączeniu z białymi serami.
Składniki: granat, kwas cytrynowy.
Waga: 475 g
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
- białko–0,3 g,
- tłuszcz–0 g,
- tłuszcze nasycone–0 g,
- węglowodany–65 g
- z czego cukru–65 g,
- sól–0 g.
Wartość energetyczna: 262,1 Kcal.