Historia papryczek sięga tysięcy lat. Stała się niezwykle popularnym
składnikiem wielu kuchni na terenie całego świata.
Jest szczególnie bogata w witaminę A, dzięki czemu jest bardzo zdrową
opcją dla wielu przepisów.
Kształtem papryczki tej odmiany przypominają mocno wydłużone stożki. W pierwszej
fazie dojrzewania są jasnozielone, natomiast w pełni dojrzałości – pięknie czerwone.
Istotny jest ich nietuzinkowy smak, okazuje się on bowiem dosyć delikatny i
przyjemnie słodko-ostry.
NASZE PRODUKTY SĄ:
- bez oprysków chemicznych
- bez stymulatorów wzrostu
- bez modyfikacji genetycznej
- bez glutenu
PRZECHOWYWANIE: papryczki przechowuj w lodówce (w zalewie) przez okres max. 3 tyg. od zakupu
ZBIOR: zbiory z 2019r.
SKŁAD ZALEWY: papryka słodko pikantna, woda, cukier trzcinowy, ocet winny, kwasek cytrynowy.
Wartości odżywcze w 100g: energia 454 KJ / 108 Kcal, tłuszcze 0,0g, z czego
nasycone 0,0g, węglowodany 24,6g, w tym cukry 19g, proteina 0,9g, sól 10,1g
- Menu
- Promocje
-
Zdrowa Żywność
- Warzywa, owoce
- Kasze
- Ryż
- Pieczywo
- Musli, płatki
- Sery
- Masło
- Żywność certyfikowana
- Jaja
- Bakalie
- Miody, produkty pszczele
- Oleje, oliwy
- Kawy
- Herbaty
- Czekolada
- Słodycze
- Woda, soki, syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Zdrowe upominki świąteczne
- Sery dojrzewający
- Sery kozie
- Chutney i sosy
- Przyprawy
- Yerba mate
- Ocet
- EKO Kosmetyki
- Zdrowie i Odporność
-
EKO Dom
- Wyposażenie kuchni
- Akcesoria sprzęt kuchenny
- Wyciskarki
- Wyposażenie sypialni
- Materace, poduszki
- Wyposażenie salonu
- Tkaniny
- Dekoracje
- Dekoracje
- Eko środki czystości
- Produkty zero waste
- Oferta wellness i SPA
- Sprzęt rehabilitacyjny
- Grafika
- Ceramika
- Malarstwo
- Sztuka użytkowa
- Rzeźba
- Hand made
- Fotowoltaika
- EKO Rodzina
- Wiedza
- Wystawcy