Oliwki Manzanilla nadziewane migdałem

Oliwki Manzanilla nadziewane migdałem

222,75 
W magazynie
+

KochamOliwki.pl

Oliwki z Migdałami to kulinarna rewelacja! Zielone oliwki nadziewane ręcznie migdałami znane są w Polsce i lubiane już od pewnego czasu, możemy je spotkać w sieciowych sklepach, jednak jak to bywa z produktami z rodzinnych małych manufaktur nasze smakują zupełnie inaczej. Są pyszne, chrupiące bez octu i laktozy. Wspaniale nadają się jako przekąska - przystawka oraz dodatek do mięs i serów. To wręcz "czekolada" wśród oliwek.  

Manzanilla to zupełnie inny gatunek niż Gordal Królewski, charakteryzuje się delikatnością w smaku z lekką nutą migdałów, jest średniej wielkości, ma okrągły kształt, mięsisty a zarazem lekki miąższ, małą pestkę. Manazanilla jest najbardziej znaną na świecie oliwką . Uprawia się ją głównie w Andaluzji w prowincji Sewilla.