Oliwka Verdial w Sosie Hiszpańskim

Oliwka Verdial w Sosie Hiszpańskim (opakowanie 250g - waga netto po odsączeniu)

24,75 
W magazynie
+

KochamOliwki.pl

Oliwka Verdial w Sosie Hiszpańskim to nasza nowość, która już cieszy się uznaniem podczas Jarmarków Kulinarnych i mamy nadzieję, że posmakuje szerszemu gronu naszych odbiorców.  

Soczysta, wyrazista w smaku, z pestką (dzięki której zachowane są wszelkie właściwości oliwki) wyczuwalna ostra nuta curry w smaku i mała ilość soli, sprawia że nadają się one do wielu dań (miąższ oliwki idealnie odchodzi od pestki).  

Ich receptura trzymana jest w tajemnicy od 156 lat, ponieważ ich smak to dzieło kilku pokoleń, które poświęciły życie na uprawianie oliwek różnego gatunku. Verdial odmiana oliwki z gatunku Hojiblanca. Jest to gatunek lokalny, najczęściej spotykany w obszarach Andaluzji (prowincje Malaga, Granada, Cordoba, Sewilla lub Huelva) i na południu (prowincja Extremadura Badajoz). Słodkość, delikatna skórka i soczystość pozwalają na wytłaczanie z nich wspaniałej oliwy z oliwek.  

Jeśli zasmakujecie w tym gatunku to uwaga - możecie spotkać kilka odmian takich jak:  

Verdial Badajoz Verdial Huévar Verdial Velez-Malaga Verdial z Catalayud Verdial Alcaudete Verdial Jaén