Suszone owoce BEZ cukru i siarki.
Łacińska nazwa Kaki (persymony) to „Diospyros”, co oznacza „boski owoc”.
Kaki w pełni zasługuje na to imię.
Owoce mają słodko-kwaśny smak, galaretowatą konsystencję, aromat jest połączeniem aromatów moreli, gruszki i brzoskwini.
Popularność wzrasta nie tylko ze względu na doskonały smak, ale także ze względu na wysoką zawartość witamin A i C, błonnika, fosforu i magnezu. Kaki jest suszony w niskich temperaturach, dzięki czemu zachowuje niezbędne składniki odżywcze.
Jest pyszny i pikantny i jest idealną przekąską. Może być również stosowany do ciast, ciastek, babeczek i sałatek owocowych.
Nie zawiera dodatku cukru, konserwantów ani innych produktów chemicznych.
Skład: 100% kaki
Waga: 150 g. Wyprodukowane ze 750 g świeżych owoców persymony | kaki
Suszone kaki.
Suszona persymona.
Suszone w niskich temperaturach, aby zachować niezbędne składniki odżywcze, suszone persymony stanowią uroczą przekąskę. Dodaj je do ciast, ciastek, babeczek i sałatek owocowych, by wywołać jesienny smak.
- Bez dodatków.
- Bez konserwantów.
- Bez tłuszczu.
- Bez dodatku cukru lub substancji słodzących.
Pyszne i pikantne persymony suszone to idealna przekąska!
Wartości odżywcze na 50 g:
- kalorie: 126 kcal
- tłuszcz: 0.27 g
- tłuszcze nasycone: 0.0 g
- węglowodany: 33.78 g
- błonnik: 6.67 g
- cukier: 8.6 g
- białko: 0.635 g
- cholesterol: 0.0 g
- sód: 0.635 g
Witaminy:
- Potas: 401.0 mg
- Wapń: 11.5 mg
- Żelazo: 0.355 mg