MALINOWY MUS PRZECIEROWY lekko słodzony

Soki przecierowe są gęściejsze od soków tłoczonych, zawierają przetarty miąższ, który zawiera najwięcej cennych dla zdrowia składników. Soki przecierowe są świetnym dodatkiem do dań i deserów, można pić bezpośrednio lub sporządzać napoje. Ich fantastyczny smak przypomina świeże dojrzałe owoce.

Cena przed promocją: 25,00 
24,00 
Oszczędzasz: 1,00 zł (4%)
W magazynie
+

PROSTO ZE WSI

Musy to soki przecierowe lekko słodzone cukrem trzcinowym (od 5% do 10% cukru). Zachowują płynną formę i podobnie do soków przecierowych można z nich sporządzać napoje oraz używać jako polewa do dań i deserów. Ich fantastyczny smak przypomina świeże dojrzałe owoce.

Soki przecierowe są świetnym dodatkiem do herbaty, używa się ich do sporządzania napojów, stanowią kapitalny dodatek do deserów i wielu dań – ryżu, owsianki, kaszki manny, budyniu, musli, używane są jako polewa do naleśników, lodów, sałatek owocowych oraz jako składnik sosów.

Przepis na soki przecierowe pochodzi od naszych dziadków jeszcze z lat 20 – 30 dwudziestego wieku, czyli ma ponad 100 lat. Dziadek robił soki na niemieckiej ręcznej maszynce na korbę, my zrobiliśmy maszynę elektryczną. Świeże surowe maliny są przecierane, następnie pasteryzowane i rozlewane do butelek. Nasze soki są gęściejsze od soków tłoczonych, ponieważ zawierają przetarty miąższ owoców, zachowują jednak formę płynną.

Termin przydatności: listopad-grudzień 2021